Tips

Tips til en billigere vandregning


Her har vi samlet lidt tips og gode råd til hvordan du kan spare på vandet og på den måde være med til at skåne miljøet og sikre at vi i fremtiden kan have ret drikkevand.


Vand er dyrt hvis man bruger meget af det, sørg for jævnligt at kontrollerer din vandmåler og hold øje med dit forbrug. På den måde vil du have lettere ved at opdage en lækage inden den forvolder skade på dit hus eller koster dig en formue på vandregningen.


Det er dit ansvar som parcelejer og gøre opmærksom på hvis der er et brud på vandledningen, du hæfter selv for vandforbrug fra måleren / grundskel og ind til huset.


Opdager du et vandbrud uden for din grund så kontakt formanden eller en anden person i bestyrelsen straks.Prisen for en kubikmeter vand er følgende.

Vand er altså dyrt og at spare på det kan være en forretning.


Skift dit gamel toilet til en nyt 2 skyls model. Det gamle toilet bruger nemt omkring 12 liter vand pr. skul hvor de nye er helt nede på 3/6 liter det vil give dig en stor årlig besparelse.


Kig efter om dit toilet løber eller om din vandhane drypper, selvom det ikke ser ud af meget så bliver det til mange m3 vand på et år


installer vand spare filtre på dine vandhaner og bruser det vil stadig føles som om der kommer rigeligt med vand men giver samtidigt en stor besparelse.


Fyld vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op inden du starter den.


Når du skal købe nye produkter som bruger vand så kig på forbruget og overvej om det kan svare sig.

Vandafgift

13,09 kr

Vandværket

Grøn afgift

8,16 kr

Staten

Vanafledningsafgift

45,26 kr

Kommunen

Ialt

66,51 kr

pr. m3